Om de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen tijdens filmopnames te kunnen garanderen, nemen we een aantal regels in acht:

  • We respecteren de veilige afstand van 1,5 meter die het RIVM aangeeft.
  • We werken met draadloze geluidsapparatuur. De geïnterviewde spelt zelf de microfoon op zijn of haar kleding. Deze wordt voor- en achteraf gedesinfecteerd.
  • De opnames worden verzorgd door een zo klein mogelijk team. In veel gevallen kiezen we ervoor om als éénmanscrew (camjo) te werken. Dat betekent dat camera, regie, geluid en licht worden verzorgd door één persoon. Dit maakt het voor iedereen makkelijker om de anderhalve meter afstand te bewaren.
  • Mocht één van de deelnemers klachten ondervinden die lijken op de symptomen van het coronavirus (hoesten, kortademigheid, koorts, spierpijn, hoofdpijn, keelpijn), dan volgen we de RIVM-richtlijnen en gaan de opnames niet door. Op het moment dat de cameraman symptomen vertoont, wordt een vervangende cameraman ingezet.
  • De inhoudelijke voorbereiding wordt – minstens een dag voor de opnames – volledig telefonisch (of via beeldbellen) gedaan. Op deze manier is voor iedereen duidelijk wat er van hem of haar wordt verwacht en verminderen we de kans op risicovolle situaties.
  • Er wordt niet gemonteerd op locatie.

Reacties zijn gesloten.